14x de mooiste fotoreizen in 2024 (en 2025) (2024)

Staat een fotografie reis nog op jouw verlanglijstje? Ik zet de mooiste fotoreizen voor 2024 in Europa, Nederland en de rest van de wereld voor je op een rijtje. In dit artikel vind je 14 aanbieders van fotoreizen naar de meest mooie plekken op de wereld.

Ik ben dol op reizen en kom graag op de mooiste bestemmingen. Samen met mijn camera, om het vast te leggen en natuurlijk met jullie te delen! In de categorie ‘reizen‘ vind je allerlei artikelen met tips en inspiratie voor de mooiste plekjes.Maar een echte natuurreis of fotoreis heb ik nog nooit gemaakt. Het lijkt me moeilijk om geheel uit jezelf de mooiste plekjes te ontdekken in een gebied waar je nooit eerder bent geweest. Hiervoor zijn fotoreizen een uitkomst!

Inhoudsopgave

Wat is een fotoreis?

Fotoreizen zijn populair! Tijdens een fotoreis ga je met een groep gepassioneerde fotografen naar een mooie plek om hier te fotograferen. Van het Noorderlicht in IJsland tot het spotten van ‘The Big Five’ in Afrika. Zo’n beetje alles wat je kunt bedenken is mogelijk tijdens een fotoreis. De meeste fotoreizen zijn gericht op natuurfotografie, maar er zijn ook reizen voor straatfotografie, storytelling en meer.

Het voordeel van een fotoreis is dat je op pad gaat onder begeleiding van fotografen die dit gebied kennen. Ze kennen de mooiste plekjes, weten op welk tijdstip van de dag je het beste op welke locatie kunt zijn én ze zullen je helpen bij het fotograferen. Meestal zijn er verschillende workshops gedurende de reis waarin je de kneepjes van het vak leert terwijl je op een prachtige plek op aarde bent. Hoe tof is dat?! Daarnaast kun je ook veel leren van je reisgenoten en schept een gedeelde hobby meteen een band. Ideaal voor als je eigen reisgenoten het beu zijn om op je te wachten terwijl jij mooie plaatjes schiet.

14x de mooiste fotoreizen in 2024 (en 2025) (1)

De mooiste fotoreizen 2024

Er zijn heel wat aanbieders van de mooiste fotoreizen 2024. Van grote organisaties die zich alleen hierop richten tot kleine ondernemingen die verliefd zijn op één plek of één land en dit met iedere fotograaf willen delen. Je hoeft ook niet meteen ver weg te gaan, er zijn ook genoeg mooie fotoreizen binnen Europa en zelfs in Nederland. Ik heb 14 aanbieders van fotoreizen op een rijtje gezet! Geheel in willekeurige volgorde, want ik heb zelf nog nooit zo’n reis gemaakt en dus geen ervaring met deze aanbieders. Waar gaat jouw fotoreis 2024 naartoe?

Aanbieders fotoreizen 2024

1. Fotoreizen naar allerlei prachtige plekken met Nordic Vision Fotoreizen

Waar Nordic Vision Fotoreizen eerst voornamelijk locaties in Noord-Europa aandeed, zijn ze inmiddels een stuk breder geworden. In 2024 organiseren ze de mooiste fotoreizen naar onder andere Schotland, Denemarken, Groenland, IJsland en Antarctica. Maar ook nog dichter bij huis (o.a. fotoreis in Duitsland, Frankrijk of Spanje) en buiten Europa (o.a. China en de Verenigde Staten) hebben ze prachtige plekken gevonden. Er staan meer dan 35 verschillende reizen op de kalender voor 2024 en 2025, maar wees er snel bij want een deel is al volgeboekt. Naast fotoreizen biedt Nordic Vision ook workshops aan in Nederland. Dan kun je alvast een keertje kennismaken voordat je een reis boekt! Kijk voor meer informatieen de mooiste fotoreizen van 2024 op de website van Nordic Vision.

2. Fotoreisspecialist, gebundelde kracht

Bij Fotoreisspecialist vind je een brede range aan locaties voor de mooiste fotoreizen in 2024. Ze geloven in het bundelen van krachten. Aan de ene kant reislustige fotografen en aan de andere kant een specialistisch reisbureau. Op die manier bieden ze het beste van twee werelden aan in hun georganiseerde fotoreizen. Door de jarenlange reis en fotografie ervaring van de reisbegeleiders, kunnen ze je tijdens de fotoreizen voorzien van uitgebreide fotografie adviezen en zorgen ze ervoor dat je op het juiste moment op de beste plek staat. Maar naast het fotograferen is ook ontspanning en genieten van de mooie omgeving erg belangrijk. Flexibiliteit staat centraal bij Fotoreisspecialist. Je weet namelijk nooit wat het weer doet, maar door flexibel te plannen wordt alles uit iedere reis gehaald. Komende tijd staan er onder andere fotoreizen naar IJsland, Spanje, Schotland en Noorwegen op het programma. Kijk voor meer informatie op de website van Fotoreisspecialist.

3. Fotografie-reizen.nl

Fotografie-reizen.nl organiseert fotoreizen over de hele wereld, van fotografie reizen in Nederland en Europa tot fotoreizen op andere continenten. Ze kenmerken zich door begeleiders met een enorme passie en gedrevenheid voor hun vak. Deze fotografen brengen graag hun fotografiekennis over op anderen. Iedere maand staan er meerdere fotoreizen in de agenda, in totaal ruim 50 reizen om uit te kiezen. Dus keuze genoeg! Wat ik leuk vind is dat je niet alleen voor natuurfotografie hier terecht kunt. Ga bijvoorbeeld op Foto-stedentrip naar Valencia of op fotoweekend naar Noord-Brabant. Mogelijkheden genoeg. Kijk voor meer informatieen de mooiste fotoreizen van 2024 en 2025 op de website van fotografie-reizen.nl

4. Unico Travel, fotografie reizen in Latijns-Amerika in 2024

Echt op zoek naar een spectaculaire reis die je misschien maar 1x in je leven gaat maken? Unico Travel neemt je mee naar de mooiste plekken in bijvoorbeeld Costa Rica, Colombia en Pantanal. Locaties waar je wildlife en vogels kunt fotograferen en natuurlijk ook de prachtige natuur niet mag vergeten. Tijdens de fotoreizen van Unico Travel leer je van een natuurfotograaf de kneepjes van het vak. Maar er reist ook een lokale gids mee, die het land als geen ander kent. De ideale combinatie dus! Elke reis bestaat uit maximaal 8 deelnemers, zowel ervaren als beginnende fotografen. Er is geen groot aanbod, maar wel heel erg gespecialiseerd en daardoor erg persoonlijk en waardevol denk ik. Kijk voor meer informatie op de website van Unico Travel.

5. Inezia Tours voor vogel-, natuur- en wildlife fotoreizen

Bij Inezia Tours ben je al ruim 17 jaar aan het juiste adres voor vogelreizen, natuurreizen, fotografiereizen en poolreizen. Door middel van groepsreizen, maar ook met op maat gemaakte individuele reizen en expeditie cruises. Momenteel staan er een stuk of 5 specifieke fotografiereizen gepland voor 2024. Van de herfst of winter in Duitsland tot het noorderlicht in Noorwegen. En van Costa Rica tot de prachtige natuur van de Zwitserse Alpen. Neem een kijkje op ineziatours.nl voor meer informatie over deze reizen.

6. All For Nature, wildlife fotografie reizen

De fotografie reizen van All For Nature zijn specifiek gericht op het fotograferen van wildlife. Van muskusossen in Noorwegen tot wilde beren in Canada en van gieren in Portugal tot de Iberische lynx in Spanje. Je bent er zowel als beginnend fotograaf als professionele fotograaf welkom voor de mooiste fotoreizen. En het mooie is dat je met je reis bijdraagt aan de bescherming van bedreigde dieren en de natuur. Spreekt je dit aan? Kijk dan voor meer informatie op de website van All For Nature.

7. Photothema: de mooiste fotoreizen 2024 met een thema!

Photothema organiseert diverse fotoworkshops en de mooiste fotoreizen in 2024, voornamelijk in Griekenland. Zo kun je bijvoorbeeld op Urbex fotoreis gaan waarbij je verlaten plekken gaat fotograferen. Of je gaat straatfotografie ontdekken in Athene. Maar ook locaties als Oman, Alaska en Venetië staan op de planning voor dit jaar. Zo komen allerlei verschillende onderwerpen aan bod tijdens de fotoreizen van Photothema. Inmiddels bestaan ze alweer 15 jaar en hebben dus genoeg ervaring om het beste uit iedere reis te halen. Staat Griekenland hoog op je lijstje? Kijk dan voor meer informatie op de website van Photothema.

8. Van Bommel Safari’s: Fotoreis safari’s door Afrika

Altijd al de prachtige natuur en dieren in Afrika willen fotograferen? Dan is Van Bommel Safari’s misschien de organisatie van de fotoreis van jouw dromen! Hier vind je een aanbod van kleinschalige safari fotoreizen in Afrika. Van Bommel Safari’s kent de beste safari gebieden voor de mooiste fotoreizen in Afrika en werkt samen met topfotografen van wereldklasse, die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Zowel dag- als nachtfotografie komen volop aan bod en met ieder niveau kun je deze reizen volgen. De eerstvolgende reizen gaan naar Kenia, Botswana en Mozambique waar je uiteenlopende dieren kunt fotograferen. Kijk voor meer informatieen de mooiste fotoreizen van 2024 op de website van Van Bommel Safari’s.

9. FotoTours, fotoreizen in ieder seizoen

Bij FotoTours combineren ze fotoreizen met workshops. Met een klein gezelschap van maximaal 6 fotografen + 2 begeleiders krijg je alle aandacht tijdens de reis. Zo kun je zowel als beginnende maar ook (ver)gevorderde fotograaf mee. Dat verschil in kennis en ervaring is geen enkel probleem, iedereen krijgt begeleiding op zijn eigen niveau. Ieder seizoen ontdek je hier een andere omgeving die dan op z’n mooist is. Daarnaast kun je ook zelf een groepje van 6 mensen verzamelen en FotoTours inschakelen voor de fotoreis. Je hoeft je dus niet perse aan te sluiten bij een groepje onbekenden. In 2024 staan Toscane (Italië), de Provence (Frankrijk), Schotland en IJsland op de planning. Kijk voor meer informatieen de mooiste fotoreizen van 2024 op de website van FotoTours.

10. Mooiste Fotoreizen van 2024 met FotoClass

Hoe mooi is het om zowel op vakantie te gaan als je favoriete hobby uit te oefenen? Bij FotoClass is alles tot in detail geregel en heb je geen onverwachte uitgaven. Er zijn zelfs bijeenkomsten voorafgaand aan de reis en daarna. Ze zorgen er in samenwerking met gerenommeerde reisorganisaties voor dat je de waanzinnigste plekjes op aarde kunt ontdekken. Er gaan altijd 2 fotografen mee op reis zodat je ook zonder veel ervaring toch geweldige foto’s kunt maken. FotoClass heeft gangbare locaties in Europa zoals IJsland, Noorwegen en Oostenrijk. Maar ook geweldige locaties als Sri Lanka, Vietnam, Uganda en Kenia. Kijk voor meer informatie over fotoreizen in 2024 en 2025 op de website van FotoClass.

14x de mooiste fotoreizen in 2024 (en 2025) (4)
14x de mooiste fotoreizen in 2024 (en 2025) (5)

11. BirdingBreaks: vogels fotograferen op reis

Ben jij dol op het fotograferen van vogels? Dan past deze organisatie echt bij jou! BirdingBreaks is gespecialiseerd in fotoreizen op het gebied van vogelfotografie. Je reist naar de mooiste gebieden die extra geschikt zijn om bijzondere dieren te spotten én fotograferen. Leer je camera zo in te stellen dat je vogels perfect portretteert en kom thuis met geheugenkaartjes vol met mooie foto’s. In 2024 staan er ruim 15 fotografie-reizen op het programma naar alle prachtige uithoeken van de wereld. Van Canada tot Brazilië en van Hongarije en Japan tot Finland en Spanje. Er is dus volop aanbod aan fotoreizen gericht op wildlife en vogelfotografie. Kijk voor meer informatie op de website van BirdingBreaks als volges jouw passie zijn!

12. Mooiste fotoreizen 2024 met NatureTalks

NatureTalks ken je misschien van het tweedaagse fotofestival dat ze aan het einde van het jaar organiseren. Maar ze organiseren ook enorm veel verschillende fotografie workshops, cursussen én fotoreizen. Professionele natuurfotografen zullen klaar staan om jou te helpen in je verdere ontwikkeling als fotograaf. Of je nu beginner of gevorderde bent dat maakt niet uit. Net zo min als het soort camera. De fotograaf op deze natuurfotografie-reis gaat samen met jou in kaart brengen wat je motiveert, inspireert en wat je wensen zijn tijdens je trip om op adembenemende locaties jouw fotografische skills verder te ontwikkelen. Kies uit onder andere wandel-, vogel- of natuur- fotografie reizen. Van Drenthe tot India en van Suriname tot Hongarije, genoeg keuze dus. Kijk voor meer informatie en de mooiste fotoreizen van 2024 en 2025 op de website van NatureTalks.

13. De Rooij Fotografie

Of je nu op fotoreis, fotosafari of fotoweekend wilt, bij De Rooij Fotografie is het allemaal mogelijk. In 2024 staan weer mooie reizen gepland! Van een weekendje in de Ardennen tot een week naar de Dolomieten, IJsland of Noorwegen. Maar je kunt ook mee naar bijvoorbeeld Roemenië om wilde beren en andere dieren te fotograferen. Liever verder weg? Ook reizen buiten Europa staan op de planning. Bijvoorbeeld naar Marrakesh, New York en China. Er staat dus zeker voor iedereen een inspirerende reis in de agenda.

Voor iedere fotoreis selecteert De Rooij Fotografie eengespecialiseerde fotograafdie de locatie kent én ervaring heeft met het type fotografie waar de fotoreis om draait. Zo weet je zeker dat je het maximale uit je foto’s haalt en op de mooiste plekken terecht komt. Bekijk de website voor meer informatie.

14. Mooiste fotoreizen 2024: Ontdek Afrika

Mike Muizebelt is natuurfotograaf en Afrika specialist en hij organiseert al jaren bijzondere fotoreizen naar fotogenieke gebieden in Afrika zoals Namibië en Botswana. Door zijn jarenlange reis- en fotografie ervaring word je tijdens de reis voorzien van uitgebreid advies. Ga je zelf binnenkort op safari en wil je daar mooie foto’s maken? Mike biedt ook een 1-daagse workshop aan waarbij je fotografietips krijgt voor tijdens je safari. Kijk voor meer informatie op de website van Mike Muizebelt.

Ben jij al eens mee geweest tijdens een fotoreis? Of heb je er al eentje geboekt? Mij lijkt een fotoreis Schotland of een fotoreis IJsland echt een hele mooie ervaring! Maar eigenlijk zou ik geen enkele reis afslaan als hij in mijn schoot geworpen werd haha. Hopelijk heb je met mijn overzicht aan de mooiste fotoreizen 2024 wat inspiratie gekregen.

14x de mooiste fotoreizen in 2024 (en 2025) (7)

Evelien // Fotografille

Hoi, ik ben Evelien, een enthousiaste fotograaf uit Tilburg met jaren ervaring op zak. Ik ben gek op het vastleggen van de natuur en de magie van theater. Op Fotografille.nl wil ik zowel beginners als gevorderden inspireren om nog meer uit hun fotografie te halen. Ik deel graag mijn kennis en tips om je te helpen jouw fotografie-skills naar een hoger niveau te tillen!

14x de mooiste fotoreizen in 2024 (en 2025) (2024)
Top Articles
Julia Child’s Homemade French Bread Recipe | Barbara Bakes
Vegan Christmas Cookies - Recipes, Top Tips and FAQs!
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Ems Isd Skyward Family Access
Elektrische Arbeit W (Kilowattstunden kWh Strompreis Berechnen Berechnung)
Omni Id Portal Waconia
Kellifans.com
Banned in NYC: Airbnb One Year Later
Four-Legged Friday: Meet Tuscaloosa's Adoptable All-Stars Cub & Pickle
Model Center Jasmin
Ice Dodo Unblocked 76
Is Slatt Offensive
Labcorp Locations Near Me
Storm Prediction Center Convective Outlook
Experience the Convenience of Po Box 790010 St Louis Mo
Fungal Symbiote Terraria
modelo julia - PLAYBOARD
Poker News Views Gossip
Abby's Caribbean Cafe
Joanna Gaines Reveals Who Bought the 'Fixer Upper' Lake House and Her Favorite Features of the Milestone Project
Tri-State Dog Racing Results
Navy Qrs Supervisor Answers
Trade Chart Dave Richard
Lincoln Financial Field Section 110
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6341

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.