Welke dresscodes zijn er voor een bruiloft - WeddingStyles (2024)

door Mildred | mei 3, 2018 | Trouwen | 0 Reacties

Welke dresscodes zijn er voor een bruiloft - WeddingStyles (1)

Vergeet niet om op de uitnodigingen van je bruiloft te vermelden wat de dresscode is. Weet je niet goed welke dresscode past bij jouw trouwdag? Wees gerust we helpen je een handje! Zo weet je precies of je moet gaan voor tenue de ville, black tie, summer chic, bohemina chic of iets geheel anders. Ben jij uitgenodigd voor een bruiloft? Lees dan vooral verder want ook voor de gasten is dit een handige uitleg!

Zorg er in ieder geval voor dat de dresscode aansluit bij de stijl van jullie bruidsmode. Of je nou gaat voor een klassieke bruiloft, een bohemian wedding of de focus legt op de romantiek. Je wilt dat alles bij elkaar past. Weet je nog niet welke stijl bruidsmode bij jou past? Neem dan een kijkje bij onze trouwjurken of kom langs in onze bruidsmodewinkel rondom Rotterdam.

Afspraak maken 010 - 450 58 67

Tenue de ville

Tenue de ville is een meer casual chic dresscode, het betekend letterlijk: Kleding die je naar de stad draagt. Deze dresscode komt uit de tijd dat men zich formeel kleedde wanneer ze uit huis gingen.
Deze dresscode wordt vaak geassocieerd met lichte (pastel) kleuren. Voor mannen wordt er vaak een (donker) grijs of blauw pak gedragen. Zwart komt bij deze dresscode niet veel voor.
Bij deze dresscode hoort een subtiele touch, de outfit moet netjes en passend zijn voor de gelegenheid. Ook voor de dames geldt: zorg ervoor dat je outfit casual chic is op de bruiloft. Opvallende kleding, accessoires en make-up zie je namelijk niet terug.
Opsommend:

  • Formeel, niet chique
  • Lichte kleuren zijn gebruikelijk
  • co*cktailjurkje of rok tot op de knie
  • Driedelig pak
  • Nette schoenen
  • Subtiele accessoires die passen bij de outfit

De dresscode tenue de ville gaat heel goed samen met de moderne stijl bruidsmode. Het sluit namelijk naadloos aan bij de ontspannen uitstraling van een casual dress of jumpsuit.

Welke dresscodes zijn er voor een bruiloft - WeddingStyles (2)

Black tie

Black Tie, of crevate noire is een dresscode die je vaak ziet bij prijsuitreikingen, feestjes en bruiloften. Deze dresscode komt vaak voor bij evenementen die na 6 uur ’s avonds beginnen en er zijn bepaalde regels.
Op een Black Tie evenement wordt van heren verwacht dat zij in een smoking (ook wel tuxedo, tux of dinner jacket genoemd) verschijnen. Voor de dames is een co*cktailjurk gewenst.
Uiterlijke verzorging is heel belangrijk bij deze dresscode, zowel dames als heren wordt verwacht verzorgt te verschijnen.

Opsommend:

  • Formele dresscode
  • Smoking of co*cktailjurk
  • Nette pumps of hakken
  • Kleine tasjes als accessoire
  • Uiterlijke verzorging is belangrijk
  • Geen horloges

Het fijne aan deze dresscode is dat hij met veel soorten bruidsmode te combineren is. Combineer hem bijvoorbeeld met bruidsmodestijlen zoals italian chique, ruches, modern, klassiek of kant.

Summer chic

Deze dresscode zie je steeds vaker terug komen op bruiloften. Bij de dresscode summer chic wordt de zomerkleding voorzien van een chique touch. Bij Summer chic zie je veel lichte kleuren en zijn het vaak luchtige stoffen zoals linnen en katoen. Echte zomerse accessoires zoals zonnebrillen, hoeden of sjaals maken de outfit af.

Opsommend:

  • Informeel zomerse maar chique outfit
  • Zomerse jurken, Maxi of co*cktail
  • Pumps, ballerina’s of mooie slippers
  • Mooi overhemd op een chino
  • Geen teenslippers
  • Zomerse accessoires
  • Feestelijke make-up

Summer chic past perfect bij een zomerse stijl bruidsmode. Denk aan de stijlen bohemian en strand. Ideaal voor een bruiloft die plaatsvindt tijdens warme maanden of in een tropisch gebied.

Welke dresscodes zijn er voor een bruiloft - WeddingStyles (3)

Bohemian chic

Deze dresscode is in opkomst bij de boho bruiloften en kenmerkt zich door de boho en hippie invloeden. Deze dresscode komt ook veelvuldig voor bij de diverse zomerse festivals en is een mooie combinatie tussen feestlijk chic en summer chicBij deze dresscode is het van belang dat je de boho look een chique toch geeft. Bijvoorbeeld een prachtige en zwierige boho jurk met daaronder een paar chique pumps. We zien bij de bohemian stijl vaak een outfit waarbij pastel chique de leidraad vormt. Maar houd je vooral niet in om je outfit af te maken met vrolijke zomerse kleuren.

Opsommend:

  • Informeel zomerse outfit
  • Feestelijk chique
  • Geïnspireerd op de boho stijl met een chique touch

Het zal niet geheel als een verrassing komen, maar deze dresscode past het beste bij bohemian bruidsmode. Een prachtige combinatie tussen casual, sexy, chique en speels. Spreekt een boho wedding je aan? Neem dan een kijkje bij onze bohemian trouwjurken.

Nog meer keuzes

Uiteraard zijn er nog meer opties voor de dresscodes, zoals de White tie. Hierbij dragen de mannen een rokkostuum en de dames een jurk die tot de enkels valt. De minst formele dresscode is de pink tie, hier kunnen de gasten zelf bepalen wat ze dragen. Uiteraard kan je er ook altijd nog voor kiezen om een kleur thema te nemen, waarbij alle gasten bijvoorbeeld iets roze dragen.

Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Maak je niet druk want het komt helemaal goed. Neem contact met ons op en maak een afspraak bij onze bruidswinkel nabij Rotterdam. We nemen de tijd voor je en denken met je mee. Krijg eerlijk en deskundig advies over welke stijl trouwjurken bij jou past. Daarnaast denken we mee over een dresscode die aansluit bij jouw ideale bruiloft.

Afspraak maken 010 - 450 58 67

Wat je als gast echt niet kunt dragen

Wit, witter, witst

Er zijn een paar (ongeschreven) regels over wat je wel en niet kunt dragen naar een bruiloft. Zo is het not done of wit of een wit tint naar een bruiloft te dragen. Van origine is deze kleur voor de bruid en is het niet echt de kleur voor een gast. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, bijvoorbeeld wanneer het bruidspaar op de kaart vermeld heeft staan dat het thema zwart wit is!

Overdressed

De bruid staat in de middelpunt op haar grote dag, dus ga niet overdressed in een mega Princesse jurk naar de bruiloft.

Negeer niet de dresscode

Het bruidspaar heeft goed nagedacht over de grote dag en ook de dresscode. Dus negeer niet de dresscode.

Spijkerbroek

Een spijkerbroek is niet echt het ideale item voor een bruiloft, dus hou hem in de kast!

Neem contact op

Heb je een vraag over welke dresscode geschikt is voor jouw bruiloft of ben je nog op zoek naar de bruidsmode die bij jou past? Neem dan gerust contact op met WeddingStyles door het onderstaande formulier in te vullen. Onze specialisten helpen je graag verder.

Reactie verzenden

Welke dresscodes zijn er voor een bruiloft - WeddingStyles (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 5819

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.